Tillbaka till 80-talet

Idag har vi äntligen haft den inplanerade 80-talsdagen! När barn och vuxna kom till skolan på morgonen möttes de av 80-talsmusik som trubadurerna Rob & Tob stod för. Det blev ett kärt återseende då Tobbe Svensson tidigare har arbetat på skolan.
 
I personalens hall pågick full aktivitet, precis som på den mest besökta damtoaletten. Doften av hårspray spred sig snabbt.
 
 
 I personalrummet satt många "nya" ansikten och väntade på morgonmötet... :)
 
 
 ... precis som i klassrummet 
 
 
 
Storsamling
Klockan 9.00 var det dags för storsamling i stora hallen. Elever från flera olika klasser uppträdde med olika nr av sång och dans. Våra egna klasskamrater Lydia och Josefin var konferenciers:
 
 
Inledde storsamlingen gjorde skolans rektor Eva...
 
 
...och avslutades gjorde den med "The final countdown".
 
 
 
 
 
Lunch
Är det 80-talstema så gäller ju det såklart alla dagens olika moment, inklusive lunch. Vad man åt på 80-talet, det hade våra "80-talskockar" Monika och Eva full koll på.
 
 
Så här såg dagens meny ut:
 
 
... och så här gott såg det ut:
 
 
I matsalen fanns också en mindre LP-utställning att beskåda, ni känner säkert igen flera av LP-plattorna:
 
 
 
Mode
Typiska kläder på 80-talet var tights i olika färger, benvärmare, neonfärger, tubsockar (gärna med instoppade jeans), axelvaddar, uppkavlade ärmar, pumps m.m, m.m. och såklart var vi tidsenliga idag :)
 
 
 
 
TACK
Efter en dag som denna finns det många personer att tacka, och först och främst vill vi såklart tacka klassens 80-talsgrupp som av rektor och elevråd fick förtroendet att arrangera och organisera en 80-talsdag. För att dagen skulle gå att genomföra tog gruppen hjälp av flera personer och vi vill rikta ett STORT, VARMT TACK till alla som på något sätt har varit inblandade i planeringen och genomförandet av 80-talsdagen. Utan er hade den inte gått att genomföra.
 
 
 
Fler foton från dagen:
 
 
 
Text och bild: Cecilia Bergentz

Kommentarer:

1 Helena Kortelainen:

Vilken härlig dag!

Kommentera här: