Goodnight Mister Tom

Förra läsåret läste vi "Godnatt Mister Tom" av Michelle Magorian. Boken handlar om Willie, nästan nio år, som placeras hos Thomas Oakley i byn Weirwold, under andra världskriget.
 
Boken fängslade eleverna och dom tyckte att den var mycket bra. Nu har vi återtagit "kontakten" med Willie och Mister Tom genom att se filmen under engelsklektionen (årskurs 5). Vi kommer att göra reflektioner utifrån boken samt jämförelser mellan boken och filmen. Vi ser filmen otextad eftersom eleverna redan har fått förkunskaper genom att de har hört den på svenska. 
 
LÄXA
Inför nästa lektion, onsdag 2/10 vill jag att ni elever plockar ut 5 valfria ord ur filmen (de 30 första min) som ni inte förstår. Leta sedan reda på dess betydelse i ett lexikon. (Detta kan du göra hemma eller i skolan). Fundera också över likheter/skillnader mellan vad du minns ur boken och vad du såg i filmavsnittet.
 
Här kan du titta på filmen:
 
 
 
Instagram

Ommöblering

När eleverna kom till skolan i torsdags morse hade jag möblerat om, utifrån deras önskemål. Nu sitter de i grupper istället för som tidigare i en hästsko eller ett U.
 
Innan ommöbleringen fick de möjlighet att tänka igenom hur de skulle önska att sitta och vad som skulle kunna vara bra för just dem själva. Majoriteten av eleverna önskade att sitta i grupp om 4-6 elever, någon önskade att få sitta ensam. Tyvärr finns det bara möjlighet för två elever att få egna platser då våra bänkar är gjorda för par. Vi har två bänkar av äldre modell, med lock, där man kan sitta ensam. 
 
Den nya möbleringen blev ett gruppbord med 10 elever, ett med 6 elever, ett med 4 elever och 2 enskilda platser. Soffan som alla ville ha kvar, är också på plats!
 
Bilder kommer under nästa vecka!
 
 
 
Instagram

Hösten är här...

... och med det lite svalare luft samt ibland regn! Nu är det hög tid att tänka på att ta med en varmare tröja, en jacka och sköna regnkläder. Vi har flera raster varje dag då vi går ut och får frisk luft. 
 
Just idag är det många som småfryser och blir blöta i regnet.
 
 
Instagram