Tillbaka

Så är vi tillbaka igen hos familjen! Skönt! Det var ganska jobbigt att sitta i bilen så många timmar.
 
Vi har ju inte berättat att vi har hunnit med att åka en sväng till Tyskland sedan sist. Vi åkte hem från den där ön vi var på, packade om och åkte iväg igen, det var knappt vi fick i oss en skål med vatten. 
 
Här är en bild på oss i bilen:
 
 
 
Familjen har vänner i Tyskland, det var dem vi besökte. Där fanns en hund... en större hund än oss (vilken annan hund är inte det?), hon var vacker faktiskt, vältränad och intelligent. Hon förstod tyska, vi blev imponerade, men så kom vi på att vi kan både svenska och amerikanska så det var väl inget. Vi lärde oss lite tyska ord som de ofta sa till Mara (som hon heter): sitz betyder sitt, hier betyder hit. Ganska lika både svenska och amerikanska faktiskt, så nu kan vi ett språk till!
 
Nåväl, nog om den resan! Nu är vi alla fall här och vi har haft lugna, sköna dagar ett tag: hängt i trädgården, chillat i solen, ja, ni vet, sådant som man gör när det är sommar. 
 
 
Snygg va?
 
 
 
 
 
 
 
 
Instagram

Kräftskiva

Tydligen är det tradition att äta kräftor i lilla växthuset! Kräftor... hur tänker de att vi ska kunna knapra på dessa? De är röda, ser läskiga ut och är alldeles hårda! 
 
Vet du att ca 20 miljoner kräftor fiskas upp varje år bara i Sverige! Man kan också köpa djupfrysta kräftor som är importerade från länder som t.ex. Kina. Importera... det är ett konstigt ord, men när man importerar så köper man och för in varor från ett annat land. Om man exporterar så för man ut varor från det egna landet och säljer till ett annat land. 
 
Här kommer lite bilder från kräftskivan:
 
 
På väg in i växthuset!
 
 
Vännen på plats vid bordet. Vi satt inte så bra, det var svårt att nå!
 
 
Vi kröp närmare...
 
 
... och närmare!
 
Foto: Cecilia Bergentz
 
Nej, det där var ingenting för oss, vi satte oss utanför växthuset och njöt av kvällen istället! Vi hörs snart igen!
 
 
 
 
Instagram

En dag vid havet

Igår följde vi med till havet, det var mäktigt och stort! Har du varit vid havet någongång så vet du! Många andra hundar badade men inte vi, det var bara ca +18-19C, inget att doppa tassen i som du förstår. 
 
 
På väg till havet hittade vi en rolig plats att leka på en stund!
 
 
Vi var tvungna att ta oss över en bro! Det var obehagligt eftersom det inte fanns något skyddsräcke för väldigt små hundar som oss. Hade vi tagit ett snedsteg så hade vi hamnat i bäcken, men som tur var gick det bra. 
 
 
Här är vi på vår handduk! Lite konstigt hur människorna beter sig... de ligger pladask på varsin handduk och blundar mot solen eller så ligger de på mage med nosen ner i sanden! Det är mest de fullvuxna som gör så, och de mellanvuxna, men inte valparna, eller barn kallas de visst för.
 
Barn och hundar badar och leker, någon enstaka vuxen också. När vattnet är kallt verkar det vara mannens uppgift att bada med barn och hundar, lustigt!
 
 
Vi provar på att sola som det kallas men det händer inte så mycket med vår päls. Människornas päls, eller hud som den kallas, ändrar liksom färg i solen... också mycket lustigt!
 
 
Det här är fint! Här sitter vi och blickar ut över havet och det är så vackert!
 
Foto: Cecilia Bergentz
 
Här är ett foto där hav och himmel möts, tar det slut där borta? Om man åker ut med en båt dit bort så kanske man ramlar ner, vart tar man då vägen? Där markytan och himlen möts kallas för horisont, det är så långt som ögat kan se. Havet är väl egentligen inte någon mark, eller?
 
Det konstiga är att om vi åker ut med en båt mot horisonten så kommer den hela tiden att flytta på sig, den backar liksom och plötsligt kanske det dyker upp någonting som t.ex. ett annat land. Mitt emot där vi står ligger Lettland och om vi skulle ta fågelvägen (vilket vi nu inte kan göra eftersom vi är hundar) så är det bara ca 14 mil. 
 
Visst är det spännande! Undrar vad de gör i Lettland just precis nu?
 
 
 
 
 
Instagram