En dag vid havet

Igår följde vi med till havet, det var mäktigt och stort! Har du varit vid havet någongång så vet du! Många andra hundar badade men inte vi, det var bara ca +18-19C, inget att doppa tassen i som du förstår. 
 
 
På väg till havet hittade vi en rolig plats att leka på en stund!
 
 
Vi var tvungna att ta oss över en bro! Det var obehagligt eftersom det inte fanns något skyddsräcke för väldigt små hundar som oss. Hade vi tagit ett snedsteg så hade vi hamnat i bäcken, men som tur var gick det bra. 
 
 
Här är vi på vår handduk! Lite konstigt hur människorna beter sig... de ligger pladask på varsin handduk och blundar mot solen eller så ligger de på mage med nosen ner i sanden! Det är mest de fullvuxna som gör så, och de mellanvuxna, men inte valparna, eller barn kallas de visst för.
 
Barn och hundar badar och leker, någon enstaka vuxen också. När vattnet är kallt verkar det vara mannens uppgift att bada med barn och hundar, lustigt!
 
 
Vi provar på att sola som det kallas men det händer inte så mycket med vår päls. Människornas päls, eller hud som den kallas, ändrar liksom färg i solen... också mycket lustigt!
 
 
Det här är fint! Här sitter vi och blickar ut över havet och det är så vackert!
 
Foto: Cecilia Bergentz
 
Här är ett foto där hav och himmel möts, tar det slut där borta? Om man åker ut med en båt dit bort så kanske man ramlar ner, vart tar man då vägen? Där markytan och himlen möts kallas för horisont, det är så långt som ögat kan se. Havet är väl egentligen inte någon mark, eller?
 
Det konstiga är att om vi åker ut med en båt mot horisonten så kommer den hela tiden att flytta på sig, den backar liksom och plötsligt kanske det dyker upp någonting som t.ex. ett annat land. Mitt emot där vi står ligger Lettland och om vi skulle ta fågelvägen (vilket vi nu inte kan göra eftersom vi är hundar) så är det bara ca 14 mil. 
 
Visst är det spännande! Undrar vad de gör i Lettland just precis nu?
 
 
 
 
 

Kommentera här: